Zoek

Marianne Design – mini scrapalbum baby boy

Vandaag een mini scrapalbum in de vorm van een box card op het Marianne Design blog.

Naast het maken van kaarten vind ik het ook leuk om zo nu en dan een mini scrapalbum te maken.Dit is een makkelijk mini album om op te sturen omdat je deze vrij plat kunt opvouwen en per envelop kunt versturen.Ik heb een variatie gemaakt op iets wat ik op internet een tijdje terug vond.Superleuk om te maken en weg te geven.Je kunt dit natuurlijk in elk thema uitwerken!In de Spotlight van deze maand zal ik de meisjes variant laten zien.Maar dan met veel minder foto’s 

Op de open ruimtes in het boekje kun je een kleine foto plakken of iets schrijven. In dit boekje kun je de voor- en achterkant van de bladzijden gebruiken. Er zitten pockets in met labeltjes, bladzijden met flapjes, er zijn doorkijkjes en natuurlijk kun je het boekje net zo vol aankleden als dat je zelf leuk vindt, er is geen goed of fout! Omdat dit een vrij simpel boekje is, heb ik ook hier en daar metallic cardstock gebruikt, of de diecuts uit goudkleurig cardstock gestanst.

Hieronder wat foto’s ter verduidelijking.
Je begint met een lange strook DP met de lengte van een A4 en 7,5 cm breed en een korte strook van 11,5 cm lang en 7,5 cm breed Ril de lange strook op de lange kant op 7,5 cm + 15 cm + 22,5 cm. Het achterste deel hiervan is net iets korter dan 7,5 cm! Ril de korte strook op 7,5 cm. Plak de korte strook op de lange strook zoals op de foto hieronder, 

op het deel dat net iets korter is dan 7,5 cm. Rond de hoeken van het sluit klepje met een afrondpons.

Plak een klittenband rondje als sluiting op het klepje. Maak 2 bladzijden van DP van 7,5 cm x 12,5 cm ril op de lange zijde op 4 cm en op 11,5 cm, dit zijn de bladzijden met het flapje bovenaan. Maak 5 bladzijden van DP van 7,5 cm x 8,5 cm, ril deze allemaal op 1 cm. Gebruik verschillende basismallen om een doorkijkje of een fotomat te maken waar je bijvoorbeeld een foto of een tekst of leuk plaatje of diecut op kunt plakken. Zie foto’s hieronder. Tip: plak de ronde stickers op een cirkel van cardstock of DP. Plak zoveel mogelijk op met 3D foam, dit geeft meer diepte in je werk. Doe lijm of dubbelzijdig tape op de plakrand van 1 cm bij elke bladzijde. Beslis in welke volgorde je de bladzijdes in het boekje wilt plakken.

De bladzijden plak je op het 2e vlak, zie hieronder op de foto

Veel succes met het maken! 

Groetjes, Marjolein

 

Materialen: Creatables: LR0793 – Baby tekstmal + de sterrenrand mal uit de Adventkalender van 2022Craftables: CR1569 – Slimline Distressed, CR1538 – Slimline Banners, Stickers: CA3182 – Jongetje, Paperset: PB7063 – Hoera een jongetje, PK9177 – Fleurige Groetjes, Pretty Papers Bloc: PK9179 – Summer Vibes, Metallic Paper: CA3171 – Gold, CA3140 – Mint

Overig: Zelfklevende klittenband rondjes, wit twine, 3D foam en afrondpons voor hoeken 

Eventueel een cirkelpons of snijmal die net iets groter is dan de ronde tekststickers

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook leuk:

Marianne design cards

Zand Shakerkaart met Layoutmal

Sinds vandaag staat deze zomerse zand Shakerkaart  op het Marianne Design Blog. Hiervoor heb ik de nieuwe vierkante Layout Creatable gebruikt. Dit soort snijmallen worden veel

Lees meer >>