Zoek

Tutorial: craftstencil bonbon box voor gebruik op transparant sheets

Vandaag een tutorial hoe je de bonbon craftstencil of andere craftstencils geschikt kan maken voor de transparent sheets van Marianne Design.

Het gebruik van een stencil wat je na moet tekenen kan een beetje lastig zijn op een stuk mica 

of de nieuwe transparent sheets van Marianne Design.

Vaak is dat slecht zichtbaar en met een pen of stift natekenen is vaak niet mooi.

In deze fototutorial kun je stap voor stap zien hoe je een gewone craftstencil kunt lamineren en als sticker kunt gebruiken, keer op keer.

Nodig: Bonbon Craftstencil, een A4 vel masking paper, een potlood, schaartje, metalen liniaal, snijmesje, eventueel een magneetbord met magneten, een vel bakpapier, een lamineerhoes en een lamineermachine.

Zet je lamineermachine aan zodat deze goed opgewarmd is voor gebruik.

Teken je bonbon box na op het masking paper, op de witte papierkant.

Leg de lamineerhoes open, leg daar een vel bakpapier in.

Knip deze op maat, maar laat een stuk uitsteken aan de onderkant!

Leg hier je vel masking paper op met de witte papierkant naar boven, je kunt je nagetekende patroon van je bonbon doosje dus goed zien.

Leg je opengeslagen kant van je lamineerhoes nu dicht, over het masking paper en je bakpapier, je bakpapier steekt dus een stuk uit de onderkant.

Haal nu je lamineerhoes met het hele stapeltje door je lamineermachine, begin aan de dichte kant van je lamineerhoes, deze moet er als eerste door!

Als de lamineerhoes na het lamineren een beetje is afgekoeld, kun je de lamineerhoes openen via de onderkant waar je bakpapier uitsteekt.

Knip met een schaartje je gelamineerde bonbon box netjes uit, gebruik een mesje en een metalen lineaal om de grote gleuven op de flappen uit te snijden en een gaatjes tang/ pons om de rondjes uit te stansen. De kleine gleuven in vierkant ( bodem van het doosje) niet uitsnijden!  Dit zijn de rillijnen! 

Je kunt gewoon rillen op deze plekken met een rilpen door het gelamineerde laagje, misschien iets harder rillen dan gewoonlijk.

Je gelamineerde bonbon box stencil is nu klaar voor gebruik. 

Als je het stencil wilt gebruiken, hoef je alleen maar het beschermvel van je zelfgemaakte stickervel aan de achterkant los te trekken.

Plak het stencil op je transparant sheet en nu kun je het stencil meteen uitknippen om je stencil heen, je hoeft deze nu niet meer na te tekenen.

Let op!

Dit werkt natuurlijk alleen op materiaal dat niet van papier gemaakt is.

Leg je dit op cardstock of papier, dan heb je kans dat je het cardstock of papier kapot trekt!

Houd er rekening mee, dat je stencil na veel gebruik minder plakkerig kan worden.

Ik heb er al mee gewerkt en vind het een fijn werken op mijn transparent sheets.

Veel succes!

Marjolein

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook leuk:

Marianne design cards

Zand Shakerkaart met Layoutmal

Sinds vandaag staat deze zomerse zand Shakerkaart  op het Marianne Design Blog. Hiervoor heb ik de nieuwe vierkante Layout Creatable gebruikt. Dit soort snijmallen worden veel

Lees meer >>